40 veckor + 8 dagar

Hujedamig, sån tid det tar!

Bebben tycks som sagt ha det alldeles för bra på hemmaspaa och verkar inte vilja komma ut nu över huvud taget. Visst, man kan kanske förstå det lite grann, för det är garanterat en lugnare miljö där inne än här ute i 3,5-årstrotsen =) men nu ska tösen bo hos sin mamma en vecka och kanske tar ongabattingen chansen då..? Ingen som vet, ingen som vet...

Det rör sig i alla fall mycket det inne, spänningar kommer och släpper, de ändrar karaktär lite grann - det närmar sig helt klart. Jag börjar tänka tankar som att BM kanske har räknat fel nån vecka och att Bebben helt enkelt inte är klar att komma ut ännu =) jag kör på med mina mormorsrutor och försöker gilla läget så mycket som möjligt. Franz börjar också bli rastlös nu, varje gång jag hör av mig till hans jobb: "Ska vi åka? Har du du värkar?" =) kanske är det meningen att man ska gå över lite och bli rastlös, för då börjar man plötsligt längta till förlossningen! Längtar till och med efter den oundvikliga smärtan - för det betyder att det HÄNDER något..! Vill krama o gosa med vår knoddis NU! Moa sa i bilen i lördags: "Du Kajsa? Tänk att du ska få en bebis i morgon...". Vi hoppades på att hon börjat få magiska framtidskänningar och höll tummarna hela söndagen...men, som synes ingen bebis =) fast Moa säger i morgon till både igår och i övermorgon - så kanske menade hon måndag..? Ja, så var det nog.


Nu ska jag stoppa i mig lite frulle, virka ett tag och sen ta och baka lite nya kakor. De jag bakade för framtida besökare är redan slut haha ingen bra idé att baka 4 veckor för BF, och sedan gå över +8 dagar...då hinner de visst ta slut...

Nu då! Nästa gång jag skriver VILL jag att det ska handla om förlossningen, snarare än övergången tiiid =) men vi får väl se...

KRAMpåer

Kom ut lilla Bebben, kom ut!

40 veckor + 3 dagar

Jahopp. Tick tack tick tack...dagarna pyser långsamt vidare. 

Magen har förflyttat sig markant nedåt, vilket ju är i rätt riktning. Bebben rör som den ska ska, antar jag (dvs mycket). Allt är klart här hemma, Franz är på jobbet och Moa är på dagis. Den kan komma NÄR den vill nu =) finns bara en sak som är "bra" med att den väntar lite och det är det faktum att jag nu åkt på förkylningen jag fasat för de sista veckorna. Resten av familjen har haft influensan, med feber och allt. De är som tur är friska nu. Jag verkar än så länge bara fått förkylning med ont i halsen o huvudet, snorig näsa och små, små feberkänningar. Äter frukt, dricker c-vitamin, sover och vilar om vartannat, tar panodil med lämpliga mellanrum...vill gärna må lite bättre den dagen Bebben bestämmer sig för att komma till världen utanför..! Hur ska man fixa det här annars? När man blir helt slut bara av att gå uppför trapporna? Hm...tja, det lär väl få gå ändå antar jag =)

Nu har jag precis käkat min lilla mellis, bestående av kesella och bär...chokladen i skåpet lockar, pockar, ja rent av skriker på mig: "Ääät mig! Jag är goood, I know that you know it...". Hmm, socker är väl också bra va? Uppiggande? =) kanske ska ta mig en kopp kaffe, med extra mjölk och så den där gastande chokladbiten...med kokos i...mm, så får det bli.

Det mest tråkiga med den här dagens kråksång är att solen gassar ute...hade så mycket hellre haft bebisen UTANFÖR min kropp nu. Då kunde vi gått på promenad alla fyra. Fikat i lekparken. Ätit lunch på altanen. Men men, den som väntar på nåt gott heter det ju...jäkla ordspråk =)

Nä, nu får det bli kaffe och choklaaa, så kanske jag blir extra glaaa =)
HEJ!


Pappa och Moa fixar till ett ansikte på Bebben =) visst blev det fint?


Dan före utploppardan =)

Idag är det fredagen den 2 mars. I morgon är Bebben MER än välkommen ut =) Mamma Kajsa är sprickfärdig och så redo hon kan vara. Pappa Franz börjar äntligen friskna till efter influensaattacken och är så redo han kan vara. 

I övrigt mår jag hur bra som helst. Jag känner så klart av trycket neråt allt mer nu, har ont i fogarna, är lite trött i ryggen och har svårt att hitta en bra sovställning, men i det stora hela är jag en glad och tillfreds gravid kvinna =)

Vi var hos barnmorskan i går och fick veta att allt står bra till. Bebben växer som den ska, mamma växer också...har gått upp ca. 15 kg nu. Hon tror att det kommer bli en lång bebis och hon tippade på att den skulle komma ut någon gång nästa vecka. Hon bokade in ett nytt besöksdatum, men tyckte inte vi behövde lägga det på minnet =) vore ju skönt om hon hade rätt..! Har känt av några mer "kraftiga" förvärkar nu, vilket är himla spännande! Det är häftigt att känna att något äntligen är på gång. Har ju gått hemma nu i snart 2 veckor och det har vart gudagott måste jag säga...bara vila och fixa och mysa i lugn och ro. Så, nu är det ju bara att vänta och se när den kommer ut, hur den kommer ut och vem det är som kommer ut =) är så sjuuukt nyfiken..!

Alldeles nyss fick vi vårt nya köksbord hemlevererat också! Så nu har vi gott om plats för besökande släkt och vänner framöver =) ska bli roligt att få ett mer komplett kök. Ett mer färdigt kök. Ett stort bord i ett stort kök, blir perfekt!

Min älskling är just nu inne i stan och köper take-away...mmm...så snajsigt att inte behöva tänka på matlagning i kväll =) och har vi riktig tur så äter vi gott i kväll, sover gott i natt, vaknar utvilade i morgon och får en massa värkar. Åker till sjukhuset och får en liten bebis under dagen =) tänk om man kunde få bestämma själv...

Dags att börja skruva lite möbler då =) roligt, roligt!

Kanske hinner jag skriva igen Före Förlossning, men hoppas snarare på att det blir Efter Förlossning...

Tack och hej, skruvande tjej!

RSS 2.0