Bara 9 dagar kvar till BF nu..!

Herregud vad tiden går!

Idag fick Victoria och Daniel sin lilla prinsessa..! Och vi som siktade på att få på samma dag så att Bebben skulle få flaggdag på sin födelsedag hihi men men, vi får väl sikta på skottdagen istället då. Franz tycker att det vore skoj. Den 28 feb får man säga till barnet att: I morgon fyller du år! Sen den 1 mars får man säga: Igår fyllde du år! Stackars barn...nä, jag hoppas faktiskt inte på skottdagen...fast det lär ju bli som det blir ändå...skulle det bara skilja några timmar på 28:e och 29:e så får man väl muta barnmorskan att skriva en annan tid..! haha

Nu är det inte lång tid förrän skrutten där inne tänker komma ut...eller är det? Kan ju lika gärna vara 9 + 14 dagar förstås, men det hoppas jag inte =) nu vill jag veta vem som bor i mig, vem det är som trilskas med mig då jag ligger på sidan, vem sträcker ut sin lilla kropp från vänster sida till höger så att det känns som om huden ska spricka..! Grabb? Tjej? Spännande som tusan ju..!

Från i måndags har jag varit ledig på heltid, vilket känns underbart skönt. Jag känner mig ganska trött om dagarna och spontansover lite då och då. Jag har läst att man ska lägga ner allt vad före-fixande heter, men det är inte helt lätt. Man vill får det "färdigt" som möjlig innan man kommer hem med Bebben. Det mesta är i och för sig redan klart. 
  • BB-väskan packad.
  • Vaggan på plats.
  • Skötbordet riggat och påfyllt.
  • Första bebisgarderoben inhandlad.
  • Hälsa-på-kakor bakade.
Så det borde ju ändå funka att komma hem och kunna mysa och pysa med en liten knoddis..! Antar att man inte kommer fatta storheten i det hela förrän man är hemma och inser att det lilla pyret ska finnas i ens värld hela livet...häftigt. Längtar!

Samtidigt som jag faktiskt ser fram emot att få uppleva förlossningen, ska jag ärligt erkänna att nervositeten börjar smyga sig på nu också...jag känner mig inte panikslagen eller skrajsen, bara lite pirrig...men det är väl okej? Och normalt? Flera personer jag pratat med, som har haft hyfsat positiva förlossningsupplevelser, pratar om det som det häftigaste de varit med om. Några har till och med sagt att även om de inte vill ha fler barn, så skulle de kunna tänka sig att FÖDA barn igen, bara för att det är en sån häftig upplevelse =) och det låter ju peppande. En sån grej vill man ju bara inte missa..! Well, det återstår att se hur jag tänker EFTER...

Jag mår i alla fall prima ballerina! Inget illamående, inget ont i ryggen, inte många krämpor alls när jag tänker på det. Har varit väldigt skonad från dessa genom hela graviditeten och ser mig som ganska lyckligt lottad. Den överflödiga vätskan i kroppen är förstås ett faktum och det spänner lite här och var, men jag ser det inte som ett stort problem. Jag har ju kunnat arbeta ända fram till vecka 38, vilket har känts skönt. Jag är dock 3 t:n: trött, tossig och tung. fast har i och för sig inte gått upp så fasligt mycket ändå, ca. 12 kg sist jag var hos barnmorskan. Men visst känns det i alla fall =) 

Vi har även lånat en TENS-maskin att "leka" med hemma. Och jag är positivt överraskad, den funkar mer avslappnande än jag trodde. Det där att tejpa fast något på kroppen som ska sända elektriska impulser till kroppen kändes lite skrämmande i början. Men, jag hoppas att den ska ge mig liiite lindring i alla fall. 

Idag är det torsdag och efter dagis ska jag och Moa ska gå på lekdejt hemma hos en mysig familj här i K-dala =) det ska bli himla trevligt! Fästmannen min är hemma sjuk från jobbet, han kan behöva en stunds lugn och ro tror jag. 

Jag fortsätter räkna dagar och tar det hela med rooo... =)
Vem vet? Nästa gång jag skriver får jag kanske berätta för er om ongen har snopp eller snippa..!
NU: kaffe och hembakt kaaaka!

KRAM från stormagen och mig!

Bebben, vecka 38



RSS 2.0