Julledighet och mysbelys

Finns ju inga ord för hur skönt det varit att vara ledig 5 dagar i sträck. Och dessutom få betalt för det =) då vet man att man valt rätt yrke ;o) nä, skämt å sido, men resten av tiden är ganska slitsam, så det är tur vi belönas med lite lov då och då.
Förra veckan spenderades till största del tillsammans med man och barn. Jag har hunnit med att plantera lite nya höstblommor och Franz har räfsat löv som en tok =) i fredags åkte Franz, jag, Moa, Ewa och Leena till Astrid Lindgrens Värld och hälsade på Pippi och Prusiluskan (blev vänligt men bestämt rättad av Konstapel Kling att: "Fru Pruselius om jag får be"). Kul kul..! Moa njöt i fulla drag av att springa runt bland miniatyrkonstellationer av Vimmerby och åka i s t o r a rutschkanan =) när hon fick syn på Pippi, och densamma vände sig om och fnissade mot Moa tror jag nästan att hon höll på att trilla omkull =) ungefär som att: Finns den rackaren på riktigt..??
Kan knappt fatta att det redan är vecka 45...bara 6 veckor kvar tills ungarna slutar skolan och en annan får sin första lediga jul på fleeera år! Visst har det varit fina pengar att jobba julhelg i alla år, men det ska bli galet skönt att få spendera julen tillsammans med familjen istället =) speciellt som vi i år får fira den tillsammans med Moa..! Ser för första gången på ganska länge fram emot julen. Lite sugen på att tjuvstarta och börja julpimpa vårt hem =) är inte mycket för "tomtar och skit" men juleljus och mysbelys i alla dess former är helt min grej. Så denna helgen blir det Jönköping och storshopping av julstjärnor, utomhusbelysning och julgardiner. Ska bli underbart att äntligen få sätta upp gardiner i vårt nya fina kök, och göra det ännu mer hemtrevligt =)
Nä, dags att städa lite och plocka i ordning efter lilltösens vecka hos oss. "Kläder sa tvagas, dammråtter sugas, leksaker sa läggas på rätte stället och sänga sa bäddas."
Franz är på brandstationen och testar sina förmågor, och det är i ärlighetens namn lite skönt med en stund i det tysta, tillsammans med mina goa kissekatter =) ska nog passa på att ta lite glass...och lakritsflingor...mums.
Dagens citat:
Bättre att tända ett ljus än aldrig så litet, än att förbanna mörkret. /Konfucius

Höst och nya tider =)

Blogga. Så svårt det ska vara att ta sig tiden till det =)
Men så, då har det blivit höst på riktigt. Gula löv på de få träd som har några löv kvar alls. Vintertid. Men som tur är så är det ett ovanligt skönt höstväder än så långe =) och det är ljust igen när man åker till jobbet på morgonen, alltid något - även om det istället blir mörkt redan runt halv fem. Men men =) nu har jag bara EN arbetsdag kvar och sedan lite höstlovsmys med mina älskade pussungar =)
En uppdatering av köksbygget: det är i stort sett helt klart, sånär som på lite lister, gardinstänger, dörrkarmar och skåpinredning. Och det känns UNDERbart..! Tog lite längre tid än den månad som vi tänkt...haha men man lär av sina felberäkningar =) och tidsoptimism verkar vara en av våra starkaste sidor.
Ser fram emot en tripp till Jönköping i dagarna och hoppas på fint höstväder =)

I Kristdala är livet åter i sin ordning. Moa är hemma, katterna har fått en 15 kilo kattmat, ljungen är inköpt, elektrikern har snart fixat de sista sladdarna, tvätten är tvättad och hängd, älsklingen är ledig ett par dar, jag är ledig ett par dar och det finns inga ord för hur skönt det ska bli..! Älskar sannerligen jobbet som lärare när det är LOV =)

Nä, dags för sängen, den väntar tom och kall på oss...om inte Kezo som vanligt värmt upp den åt mig på min sida sängen hihi underbara kattskrälle. Sov gott!

RSS 2.0